Profil    Ada Yick

Hon har textilutbildning både från Hongkong och från Sverige. Mönsterkonstruktionen är hennes starkaste sida och det som hon kanske är mest stolt över är hennes lösningar till den bästa kombinationen av skön passform och snygga linjer. Något som kollektion efter kollektion besitter. En metod för att undersöka passformen hos en kavaj eller jacka är att helt enkelt lyfta armarna. Du känner säkert igen att ärmarna stretar emot. Med ADA FASHION’s kavajer och jackor kan Du räcka och sträcka utan problem.

Ada är född och uppväxt i Hongkong och kom till Sverige 1975 som tjugotreåring. Historien om varför hon valde modebranschens hårda väg är ganska komisk och typisk Ada eftersom den utmärker hennes envishet. Hon var sexton år och tillhörde de flickor som var smala och småbystade. Det var svårt för henne att hitta kläder som satt snyggt. Därför gick hon till en skräddare i hopp om att få en klänning som skulle sitta bra. Ada blev besviken, fastän skräddaren hade tagit kroppsmått satt klänningen fult och kuporna såg ut som två hängande påsar. Då bestämde hon sig för att lära sig mönsterkonstruktion själv.

Efter många år i branschen vet Ada vad som är snyggt, vad som fungerar och vad skandinaver vill ha. Under många år har hon helt enkelt tuffat till modeutbudet.